wtorek, 19 kwietnia 2016

Bukowianka Targowisko Wiejskie

Bukowianka Targowisko Wiejskie to miejsce w którym przygotowywane są wyroby a potem wędzone w tradycyjnej wędzarni, w której dym unosi się i spowija mięsne specjały. Wędzarnia opalana jest drewnem. Specjalnością Masarni są wędliny wyrabiane z mięs wieprzowych. Wyroby nie posiadają żadnych chemicznych konserwantów i ulepszaczy. Do produkcji używane jest mięso najwyższej jakości. Wędzonki smakują właśnie tak, jak niegdyś smakowały produkty wiejskiego wyrobu. Kiełbasy i wędliny przyrządzane są według starych, wiejskich przepisów dzięki czemu osiągają niepowtarzalny smak i aromat.
Test Pani Domu POLECA !!
 
Zapraszam na smaczną opinię o produktach, które produkuje Bukowianka Targowisko Wiejskie 
 
Mniam :)

__________
 __________
Kochani każdy z produktów, które otrzymałam jest wart polecenia wszystko takie smaczne i domowe :)


 


Kiełbasa bukowiańska 

Kiełbasa zrobiona według własnej, rodzinnej receptury, nieco tłuściejsza, dobrze przyprawiona, delikatna w smaku. 
Ręcznie krojone elementy szynek karczków czy mięs chudych z dodatkiem pieprzu czosnku i liścia laurowego nadają niezapomniany smak i aromat kiełbasy ze świniobicia. Palce lizać :)




Kiełbasa żywiecka 

Pyszna, lekko podsuszona, o delikatnym aczkolwiek wyrazistym smaku, dobrze rozdrobniona, dość tłusta ale bez przesady 


Salceson Chłopski

Bogactwo doskonałych przypraw odczarowało doskonały smak ukryty w tradycyjnym Salcesonie Chłopskim. To prawdziwa uczta dla wymagających smakoszy, którzy cenią sobie najlepszą jakość i niespotykany aromat potrawy. Takiego Salcesonu Chłopskiego nie może zabraknąć na żadnej mięsnej biesiadzie.
Wyśmienity salceson biały z dużymi kawałkami mięsa, w foli, nie w osłonce, dobrze przyprawiony z wyczuwalny kminek, długo zachowuje świeżość, jest dość ścisły, dobrze się go kroi nie rozpada się po prostu pyszny :)




Tradycyjna Szynka wiejska

Jest to wyrób wyprodukowany wg starej tradycyjnej receptury w ekologicznie czystym rejonie województwa lubuskiego i jego pograniczu w Borach Dolnośląskich .Dzięki długiemu wędzeniu w wędzarniach opalanych drewnem, szynka ta ma piękny kolor i wspaniały charakterystyczny mocno wyczuwalny smak tradycyjnej wędzonki. Do produkcji używana jest wyłącznie sól peklująca i przyprawy naturalne. 




Chleb starowiejski

Ten chleb to produkt regionalny, tradycyjny, wpisany na listę produktów tradycyjnych, produkowany z naturalnych składników bez polepszaczy, wypiekany w czwartym pokoleniu, w piecu ceramicznym. 
Chleb (o,5kg) pszenno- żytni z cudowną chrupiącą skórką cudownie pachnący taki babciny.
Kromki są spore, jest dobrze doprawiony ma swój wyjątkowy smak po prostu pyszny. 

 

Dżem z szarej renety


Bardzo dobry, naturalny zawiera cukier trzcinowy, delikatny, absolutnie nie przypomina struktury dżemu z marketów gdzie znajdujemy same zagęstniki.
W składzie same owoce, wyczuwalny bardzo delikatnie smak goździka.

Rewelacja, po otwarciu słoiczka pyk raz dwa i zniknął w 10 min!!!
Smak taki jak dawniej taki babciny domowy wydatkowy dżem :)



POLECAM !!!


 

5 komentarzy:

  1. Naprawdę wygoda swojsko moja rodzina szczególnie maż i starsza córka to mięso żercy ale nie takie paróweczki tylko konkretne teraz wszystko lajt fit wiec fajnie ze jeszcze ktoś normalny prowadzi bloga i docenia to wszystko bez chemii lepiej zjeść mniej a dobrego Anna Boch pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. pychotka :)takie smakołyki
    fb Beata.M.

    OdpowiedzUsuń
  3. mniam mniam;0 pychotka ;) Monika Flok

    OdpowiedzUsuń
  4. oj brakuje nam w sklepach wedlin o tak dobrej jakosci i smaku.Dobrze znac takich producentoww i sprzedawcow

    OdpowiedzUsuń